Corporate Login Waarom rechtstreeks boeken ? Ik heb een kortingscode
Home Martin's Grand Hotel Leisure Interest

Zien en doen

Bent u op zoek naar historische plekjes, musea, natuurwandelingen, concerten, festivals, brasserieën, restaurants, parken enzovoorts? Martin’s Hotels maakte voor u een selectie van de toeristische attracties en de beste adressen in de buurt van uw hotel.

Te ontdekken op www.beleefwaalsbrabant.be

En als u Brussel wilt bezoeken, dan kunnen we u een paar plaatsen warm aanbevelen, die u in de Europese hoofdstad zeker niet mag missen. Kom bij ons te rade. We helpen graag uw reis zo aangenaam mogelijk te maken. We wensen u een uitstekend verblijf toe!

Ook om te ontdekken ...
Een selectie van evenementen georganiseerd door Martin's Hotels ...
Zie meer info op martins-events.com

Historische sites

Het slagveld van Waterloo

Op het slagveld van Waterloo werden op 18 juni 1815 de krijtlijnen van het hedendaagse Europa getrokken. Herleef deze epische veldslag in het laatste hoofdkwartier van Napoleon of in het Wellingtonmuseum. Alsof u er zelf bij was.

Meer info
Gezinsactiviteiten

La Ferme de Mont-Saint-Jean

Meer info
Natuurwandelingen / Sport

De Genval Yacht Club

Waterfietsen, roeiboten, kajaks, drifters en water balls (reservering gewenst)… De Genval Yacht Club biedt een hele waaier activiteiten aan op het Meer van Genval, zowel voor gezinnen, vriendengroepen of gezellig met zijn twee.

Meer info
Cultuur en musea

De Stichting Folon

De Stichting Folon is ondergebracht in de voormalige boerderij van het Kasteel van Terhulpen gelegen in het Solvaypark. U vindt er meer dan 500 aquarellen, gravures, posters en beeldhouwwerken van de beroemde Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon (1934-2005).

Meer info
Natuurwandelingen

Het Solvaydomein

Het Solvaydomein behoort tot de prachtigste parken van België. Daar is het echt fijn wandelen. Het grootse landschap herbergt het Kasteel van Béthune (1842) met zijn Franse tuin, alsook de Stichting Folon,

Meer info
Historische sites

Het Kasteel van Rixensart

Het Kasteel van Rixensart dateert uit de 17de eeuw en is met zekerheid één van de mooiste kastelen van België. De tuinen zijn aangelegd volgens de ontwerpen van André Le Nôtre

Meer info
Historische sites

De collegiale Sint-Gertrudiskerk van Nijvel

De collegiale Sint-Gertrudiskerk is één van de oudste en grootste romaanse kerken van Europa. Ze is 100 meter lang en 44 meter breed. Toch straalt het gebouw evenwicht en soberheid uit. Zeker een bezoek waard.

Meer info
Historische sites

De Abdij van Villers-la-Ville

De Abdij van Villers-la-Ville is één van de grootste cisterciënzerkloosters van Europa. De ruïnes van het klooster staan nog gedeeltelijk overeind midden in een bos in een adembenemende vallei.

Meer info
Cultuur en musea

Het Cortilmuseum

Het Museum van het Eerste Franse Leger geeft een overzicht van de troepeninzet tijdens het “Dijlemanoeuvre” in de Tweede Wereldoorlog.

Meer info
Historische sites

De feodale burcht van Walhain

Walhain is het geografische centrum van België. Maar het dorpje staat ook bekend voor zijn groene omgeving en de overblijfselen van zijn burcht.

Meer info
Natuurwandelingen

De dorpjes van Chaumont-Gistoux

De Chaumont-Gistoux regio is pittoresk wandelgebied bij uitstek. Laat u compleet opnemen in het heuvellandschap van Grez-Doiceau tot Vieusart, via Bonlez of Dion-le-Mont.

Meer info
Gezinsactiviteiten

Walibi en Aqualibi

Walibi is het grootste recreatiepark van Wallonië. Meer dan 50 attracties en shows wachten daar op je, waaronder de Kondaa, de eerste megacoaster die 15 zendtijdmomenten heeft verzameld!

Meer info
Gastronomie

“les Tartes de Chaumont-Gistoux”

De banketbakkerij “les Tartes de Chaumont-Gistoux” bestaat al sinds 1945. Ze bediende destijds vooral Brusselse vakantiegangers op doorreis.

Meer info
Sport

Aventure Parc

Het Aventure Parc is een paradijs voor kinderen (en hun ouders). Ze kunnen zich uitleven op 11 acrobatische parcours. Daarnaast is er een zone die speciaal ingericht is voor de allerkleinsten.

Meer info
Natuurwandelingen / Gezinsactiviteiten

Domein Bois des Rêves

Het domein, gelegen in het centrum van Waals-Brabant, heeft een oppervlakte van 67 hectare en biedt een bos, een park, een mountainbikeroute, een zwembad en een grote speeltuin.

Meer info
Natuurwandelingen / Historische sites

Mélin, het mooiste dorp van Wallonië

Mélin maakt deel uit van het selecte clubje van de “mooiste dorpjes van Wallonië”. Dit charmante plaatsje is uitgesproken rustiek en rustgevend. Het is omgeven door een ring van heuvels, die u een prachtig panorama van de streek bieden.

Meer info
Historische sites

De prehistorische grotten van Folx-les-Caves

De grotten van Folx-les-Caves zijn enig in hun soort. Er vonden zo veel kleurrijke gebeurtenissen plaats dat men er een film over zou kunnen maken. Zo gebruikte onder meer de beruchte bandiet Colon de grotten als schuilplaats.

Meer info
Natuurwandelingen

Landelijke wandeling door Court-Saint-Etienne

De gemeente Court-Saint-Etienne strekt zich uit over meer dan 2.663 hectare en telt maar liefst 143km wandelpaden en wegen. Patrimoine Stéphanois organiseert familiewandelingen

Meer info
Bioscoop en uitgaansleven

Het Théâtre de la Valette

Het Théâtre de la Valette is gehuisvest in een oude boerderij. Het theater programmeert een eclectisch aanbod aan voorstellingen in een intieme sfeer.

Meer info
Bioscoop en uitgaansleven

Bowl Factory

Meer info
Bioscoop en uitgaansleven

Ciné Centre

Meer info
Bioscoop en uitgaansleven

Wellingtonbioscoop Waterloo

Meer info
Bioscoop en uitgaansleven

Kinepolis Imagibraine

Meer info
Winkelen

Winkelen in Waterloo

Meer info
Winkelen

Winkelen in La Hulpe

Meer info
Winkelen

Winkelen in Nivelles

Meer info