Corporate Login Waarom rechtstreeks boeken ? Ik heb een kortingscode
Home Martin's Grand Hotel Dinning

La Sucrerie

Tafelen op de historische plek waar het moderne Europa vorm kreeg…

Beste Klanten,

We zijn verheugd de heropening van restaurant La Sucrerie aan te kondigen, elke vrijdag- en zaterdagavond vanaf vrijdag 14 januari.

We hopen u snel weer te zien en wensen u de beste voor 2022!

La Sucrerie-team

_______________________________________________________________

Binnen het bereik van de kanonskogels van het slagveld van Waterloo (met zijn beroemde Leeuw) brengt Martin’s Grand Hotel hulde aan de historische figuren die vorm gaven aan Europa: Napoleon, Wellington, Blücher... het geeft de gezellige Bar en het fraaie Restaurant van dit hotel een buitengewone charme, een ziel als het ware. Uitzonderlijke locaties voor ontmoetingen van fijnproevers die u altijd zullen bijblijven.

Tempel van neoclassicisme en exotisme.

Al vijfentwintig jaar bieden de oude stallen van La Sucrerie in Waterloo onderdak aan een toprestaurant. Dit emblematisch gebouw in neoklassieke stijl, een mooi stukje Waals industrieel erfgoed daterend van 1836, werd perfect gerestaureerd. Eenmaal voorbij de leeuwen die de ingang bewaken zult u de ware pracht van deze plek ontdekken. De vele zuilen en gewelven zorgen voor een prestigieus cachet en een unieke sfeer. Maar La Sucrerie is niet alleen een lust voor het oog: de kaart van de chef, geïnspireerd door een traditionele en tegelijk creatieve keuken, zal ook de meest veeleisende smaakpapillen weten te bekoren.

Het kader
Volgens de legende zou er nooit één klontje suiker geproduceerd zijn in La Sucrerie. Maar dit klopt uiteraard niet: van 1831 tot 1871 waren hier twee raffinaderijen actief, waaronder de Nationale Raffinaderij voor inheemse en exotische suiker. Tijdens de 19e en een deel van de 20e eeuw ging La Sucrerie op zoek naar een nieuwe identiteit, via een hele reeks hypotheken en overnames: fabriek voor gecondenseerde melk, kwekerij van lammeren, filmstudio (waarschijnlijk als eerbetoon aan de gebroeders Lumière, die hier een eerste test zouden hebben gedaan met hun cinematografische productie alvorens een voorstelling te geven in Parijs), opnamestudio voor de RTBF tussen 1963 en 1970 ... In 1989 ten slotte begon La Sucrerie een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. De 38.000 m² van de site werden volledig gerenoveerd en heringericht in een zaken- en vrijetijdscentrum door de holding Louis de Waele. Het Martin’s Grand Hotel en het restaurant La Sucrerie zagen het levenslicht in 1992. Met zijn 79 geraffineerde en comfortabele kamers en de vier vergaderzalen trok het viersterrenhotel in Waterloo al gauw een zakelijk cliënteel aan maar ook tal van toeristen op zoek naar een stijlvol hotel met een goede naam en die de locatie in de buurt van de site van de Slag van Waterloo wisten te appreciëren. Daarnaast is er ook nog de nabije buur, het Martin’s Waterloo, met zijn 29 eenvoudigere kamers.

In de zomer is er een schitterend terras, en in de winter kunnen gasten terecht in een gezellig salon met cocktailbar waar het heerlijk ontspannen is.

Pierre De Bruyn

Kok

Veertien jaar geleden, met zijn diploma van de hotelschool op zak, begon hij in La Sucrerie als uitzendkracht. Pierre De Bruyn raakte al gauw gehecht aan dit adres en klom snel naar de top: keukenhulp, chef de partie, tweede chef en ten slotte, sinds december laatstleden, chef. Net als zijn voorgangers biedt hij een seizoensgebonden keuken, met respect voor de producten, die bij voorkeur lokaal zijn. “Ik ben mijn opleiding begonnen aan de zijde van de voorzitter van de Académie Culinaire de France. Daarna ben ik op hetzelfde elan doorgegaan en heb ik een keuken uitgewerkt op basis van Belgische producten.”

Zijn volledige verhaal